Mustfokoló 10-30 hőmérős

Mustfokoló 10-30 hőmérős
Mustfokoló 10-30 hőmérős Mustfokoló 10-30 hőmérős Mustfokoló 10-30 hőmérős
Csomagolás: 50 db
Termékkód: 12324

Leírás


Mustfokolás:No Title

A must legjellemzőbb értékmérője a cukortartalom, azaz a mustfok, amely végül is az egész évi munka egyik eredménye. A must cukortartalmát mustfokolóval állapítjuk meg. A mustfokoló lehet hőmérővel vagy hőmérő nélkül, valamint mustfok skálával ellátott sűrűségmérő, amely csak erjedésmentes, tiszta mustban mér pontosan. A tiszta mustot félliteres üvegbe vagy átlátszó műanyag hengerbe töltjük. A must felszínén képződő habot a henger túltöltésével eltávolítjuk. A mustfokolót vízben lemossuk, szárazra töröljük, óvatosan a mustba eresztjük addig a mélységig, ahol a folyadékban szabadon lebeg. A fokoló ne érjen a henger falához. Amikor a fokoló a hengerben megállapodott, a mustnak a fokolószár felső letapadási pontjánál leolvassuk a mustfokot.

A valódi mustfokot a megfelelő hőmérsékleti korrekció után kapjuk meg.


20 °C-n pontosan egyezik a látszólagos és a valódi mustfok. Ennél melegebb musthoz 2°C-onként 0,1 mustfokot hozzáadjuk, a hidegebből viszont 2°C-onként 0,1 mustfokot levonjuk. A skálán leolvasott érték azt mutatja, hogy egy kilogramm mustban hány dekagramm cukor van.


A fokoló hiteles mérésre nem alkalmas!





Érdekel

Küldés Kilépés